AUDIT


KMO & INDUSTRIE


Voor de belangrijkste utilties (warmte, perslucht, koeling, verlichting) beschikken we over diverse meetapparatuur om uw installatie door te lichten en te optimaliseren.


Wij hebben ook ervaring in diverse sectoren en bijgevolg ook met een grote waaier aan technieken. Gaande van mechanische damprecompressie (zuivel) organische rankine cycle (afvalverwerking) , incinerators (snacks) tot warmterecuperatie (textiel).


Voor industriƫle processen met complexe energiestromen ontwikkelden we een eigen methodiek voor het in kaart brengen van recuperatiemogelijkheden. Contacteer ons voor meer info.


GEBOUWENEen zeer groot besparingspotentieel is aanwezig bij bestaande gebouwen. Naast het eventuele vernieuwen van installaties hebben we ook oog voor een betere monitoring, regeling en onderhoud op het vlak van energieverbruik. Voorbeelden hiervan zijn intelligente sturingen op het vlak van aanwezigheid, daglicht, buitentemperatuur, etc...


Naast algemene audits zijn ook thema audits mogelijk. Hierbij evalueren we bvb. de waterzijdige inregeling van de CV-kringen of koelkringen. Een lagere , resp. hogere , retourtemperatuur zijn zeer bepalend voor het totaal rendement van uw installaties. De retourtemperatuur is bepalend voor het al of niet condenseren van een condensatieketel, COP van warmtepomp en gaat ook samen met een onnodig elektrisch verbruik voor circulatiepompen.


Desgewenst kunnen wij de hardware leveren en u volledig bijstaan bij het implementeren en voeren van een energieboekhouding.