AUDIT

 

GEBOUWEN

 

 

Een zeer groot besparingspotentieel is aanwezig bij bestaande gebouwen. Naast het eventuele vernieuwen van installaties hebben we ook oog voor een betere monitoring, regeling en onderhoud op het vlak van energieverbruik. Voorbeelden hiervan zijn intelligente sturingen op het vlak van aanwezigheid, daglicht, buitentemperatuur, etc...

 

Naast algemene audits zijn ook thema audits mogelijk. Hierbij evalueren we bvb. de waterzijdige inregeling van de CV-kringen of koelkringen. Een lagere , resp. hogere , retourtemperatuur zijn zeer bepalend voor het totaal rendement van uw installaties. Dit kan onmogelijk grondig aangepakt worden in een klassieke totale audit. De retourtemperatuur is bepalend voor het al of niet condenseren van een condensatieketel, COP van warmtepomp en gaat ook samen met een onnodig elektrisch verbruik voor circulatiepompen.

 

Wij leveren geen hardware maar kunnen u wel bijstaan met het implementeren en opvolgen van een energieboekhouding.

 

INDUSTRIE

 

 

Wij hebben ervaring in diverse sectoren en bijgevolg ook met een grote waaier aan technieken. Gaande van mechanische damprecompressie (zuivel) organische rankine cycle (afvalverwerking) , incinerators (snacks) tot warmterecuperatie (textiel).

 

Aanvullend op uw eigen energieboekhouding hebben we een eigen methode voor het in kaart brengen van uw energievebruik, vooral met het oog op het intern recupereren van warmte. Contacteer ons voor meer info.